2014. október 22., szerda

Gombás-szalámis pizza



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dl langyos víz
2 dkg élesztő
1 tojás
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál só (5 g)
1 kávéskanál cukor

Langyos vízben feloldom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
A lisztet tálba szitálom, középen mélyedést készítek, beleteszem a felfuttatott élesztőt, és az olajon kívül a többi hozzávalóval jól kidagasztom, mikor már a kéztől elválik, hozzádolgozom az olajat, vékonyan beszitálom, lisztel, és szobahőmérsékleten duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket.

Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
50 dkg vargánya (hirip) gomba
1 szegedi paprika
10-15 dkg szalámi
20 dkg sajt
Pizza szósz vagy ketchup
Olaj

Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockákra vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott szegedi paprikát, és a felszeletelt, gondosan megtisztított előzőleg sós vízben megfőzött gombát.
Meghintem törött borssal, nagyon kevés sót hintek rá, majd fedő alatt saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm.

A tésztát kinyújtom, tepsi méretűre, megkenem pizza szósszal, vagy ketchuppal, elosztom rajta a tölteléket, megrakom vékonyra szeletelt szalámival, ráreszelem a sajtot és 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése