Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál só (5
g )
1 kávéskanál cukor
Langyos vízben feloldom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt
és hagyom felfutni.
A lisztet tálba szitálom, középen mélyedést készítek,
beleteszem a felfuttatott élesztőt, és az olajon kívül a többi hozzávalóval jól
kidagasztom, mikor már a kéztől elválik, hozzádolgozom az olajat, vékonyan beszitálom,
lisztel, és szobahőmérsékleten duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket.
Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
50 dkg vargánya (hirip) gomba
1 szegedi paprika
10-15 dkg szalámi
20 dkg sajt
Pizza szósz vagy ketchup
Olaj
Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockákra
vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott szegedi paprikát, és a felszeletelt,
gondosan megtisztított előzőleg sós vízben megfőzött gombát.
Meghintem törött borssal, nagyon kevés sót hintek rá, majd
fedő alatt saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm.
A tésztát kinyújtom, tepsi méretűre, megkenem pizza szósszal,
vagy ketchuppal, elosztom rajta a tölteléket, megrakom vékonyra szeletelt
szalámival, ráreszelem a sajtot és 180 fokos sütőben, 30 perc alatt készre
sütöm