2014. szeptember 24., szerda

Káposztával töltött zöldpaprika


Szép, húsos zöldpaprikákat megtisztítunk, nagy tálban leforrázzuk, s ha kissé megpuhultak leszűrjük. Fehér káposztát legyalulunk (keverhetjük vörössel is) és sós vízzel leforrázzuk. Ha kihűlt leszűrjük, kicsavarjuk és tömötten a paprikákba, tömjük. A megtöltött paprikákat szorosan nagyobb üvegbe rakjuk. Kétharmad rész vizet, egyharmad rész ecettel, kevés sóval, ízlés szerinti cukorral,, szemes borssal, babérlevéllel felforralunk, kihűlve a paprikákra töltjük. Másnap a leapadt levet pótoljuk, és az üveget lekötjük.
Aki szereti rakhat tormaszálat is a paprikák közé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése