2014. augusztus 12., kedd
Csípős paprika, hagymával
Hozzávalók:
1 kg csípős paprika (lehet fele pepperoni, másik fele zöld és piros csípős)
1 kg fehér hagyma
5 db babél levél
1 kávéskanál mustármag
2 evőkanál só
3 evőkanál cukor
4 dl 9 %-os ecet
20-25 db szemes bors
A paprikákat alaposan megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát vékonyra szeleteljük, hozzátesszük a paprikához.
Az ecetet a többi hozzávalóval összefőzzük, kihűlés után ráöntjük a hagymás paprikára,jól összeforgatjuk, másnapig hagyjuk állni. Másnap gondosan kimosott üvegekbe rakjuk és lezárjuk.
A receptben nem ír, de én a biztonság kedvéért mindenik üveg tetejére késhegynyi szalicilt tettem.
Mennyi vizhez kell a 4 dl ecet és a tobbi hozzavaló?
VálaszTörlésNem kell víz, annyi levet enged, hogy pontosan elég. A paprikán és hagymán kívül értem a többi hozzávalót.
TörlésItt mi főzök ösze? A 4 deci ecetet? És bele teszem a cukrot meg a sót és fűszereket?
VálaszTörlésEn siman belerakom az uvegbe a paprikakat, raontom a sima ecetet es kesz. Semmi cukor , semmi egyeb, es kibontas utan levesekbe csorbakba mindenki a csipos ecetet hasznalja. Mi igy szeretjuk!
VálaszTörlésSzalicil kelle rakni bele
VálaszTörlésEgyébként a csípős önmagában már tartósító, nem szükséges hozzá semmilyen tartósító
VálaszTörlés