Hozzávalók:
50 dkg disznóhús
1 fej hagyma
2 db murok
2 db petrezselyem
1 kisebb karalábé
1 szelet zeller
4 darab pityóka
1 paprika
1 nagyobb paradicsom
Maréknyi zöld paszuly, zöldborsó
só, bors, olaj
Fél citrom
Lestyán, petrezselyem és zeller zöld
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy
fazékba olajat öntünk, a hagymát és paprikát megdinszteljük, hozzáadjuk a jól
megmosott, egyenlő kockákra megvágott húst, megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd
felöntjük vízzel. Nagy lángra tesszük, amíg felforr, majd mérsékeljük a lángot,
tovább csendesen főzzük. A keletkező habot leszedjük. Fél órát főzzük, majd
hozzátesszük az apró kockára megvágott zöldségeket. Amikor a zöldségek majdnem
megpuhultak, hozzátesszük a kockára megvágott pityókát, zöld paszulyt, borsót
és a lehámozott kockára vágott paradicsomot. Csendesen főzzük, amíg a pityóka
megfő, ha szükség még sózzuk, borsozzuk.
Ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Hozzáadjuk a
megvágott lestyán zeller és petrezselyem zöldet.
Tejföl és csípős paprikával tálaljuk.
Fantasztikus ez a recept! Nagyon szépen köszönöm!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, nagyon szívesen, én is köszönöm, hogy innen választottál!
Törlés