2014. március 9., vasárnap

Erdélyi csorba



Hozzávalók:

50 dkg disznóhús

1 fej hagyma

2 db murok
2 db petrezselyem
1 kisebb karalábé
1 szelet zeller
4 darab pityóka
1 paprika
1 nagyobb paradicsom
Maréknyi zöld paszuly, zöldborsó
só, bors, olaj

Fél citrom

Lestyán, petrezselyem és zeller zöld

A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy fazékba olajat öntünk, a hagymát és paprikát megdinszteljük, hozzáadjuk a jól megmosott, egyenlő kockákra megvágott húst, megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Nagy lángra tesszük, amíg felforr, majd mérsékeljük a lángot, tovább csendesen főzzük. A keletkező habot leszedjük. Fél órát főzzük, majd hozzátesszük az apró kockára megvágott zöldségeket. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzátesszük a kockára megvágott pityókát, zöld paszulyt, borsót és a lehámozott kockára vágott paradicsomot. Csendesen főzzük, amíg a pityóka megfő, ha szükség még sózzuk, borsozzuk.

Ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Hozzáadjuk a megvágott lestyán zeller és petrezselyem zöldet.

Tejföl és csípős paprikával tálaljuk.

 


2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus ez a recept! Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, nagyon szívesen, én is köszönöm, hogy innen választottál!

      Törlés