2014. február 3., hétfő

Zöldborsó főzelék





Hozzávalók:


1 kg zöldborsó
1 fej hagyma
tojásnyi zsír vagy olaj
2 kanál liszt
pirospaprika, bors só, tej, petrezselyemzöld.

Feltétnek: szalonna, tojás.

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk piros fűszerpaprikával, hozzátesszük a megtisztított zöldborsót, fel engedjük annyi vízzel, hogy a borsót ellepje, beleteszünk egy kanál ételízesítőt, és lefedve gyenge tűzön puhára pároljuk.
2 kanál lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük a főzeléket. Tejfelt is tehetünk bele. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemzölddel.

Feltétnek süthetünk virsliben sült tükörtojást vagy,
húsos szalonnából kakastaréjt sütünk ki, rátesszük a főzelék tetejére és tükörtojással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése