2014. február 3., hétfő
Töltött halak
Hozzávalók :
1 kg liszt,
6 dkg élesztő,
2 kanál cukor,
5 dl tej,
1 dkg só,
2 tojás,
12 dkg olvasztott vaj.
Töltelék :
20 dkg bacon szalonna
1 nagy fej hagyma
1 piros húsos paprika
6 db virsli
20 dkg sajt,só,bors.
Szitáljuk a lisztet egy tálba,és nyomjunk a közepébe mélyedést.Ebbe morzsoljuk az élesztőt,majd készítsünk belőle kovászt,egy kevés cukorral,lisztel meg tejjel,és kelesszük 15 percig.Ezután tegyük hozzá a többi hozzávalókat és jól dagasztjuk ki.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez vágjuk meg apró kockákra a bacon szalonnát tegyük dinsztelni,mikor zsírjára olvadt tegyük hozzá az apróra vágott hagymát,paprikát még kicsit együtt dinszteljük,majd hozzátesszük az apró kockákra vágott virslit és végül a reszelt sajtot.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk,mérjük ki mekkora darabkákat szeretnénk(én 15 db-ot vágtam)kinyújtjuk kerek alakúra,megkenjük ketchup-al rárakjuk a tölteléket egymásra hajtjuk,két végét jól lenyomjuk,átfordítjuk,kialakítjuk a farkát,a száját apró golyókból készítjük és felvert tojással megkenve nyomjuk a helyükre.
A pikkelyek kialakítása érdekében ollóval vagdossuk be a tésztát.
Felvert tojással lekenjük,és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése