2014. február 3., hétfő

Hidegtál




TÖLTÖTT KARAJ

Hozzávalók:


 Személyenként 2 cm, csontról leválasztott karajt számítok nyersen (sülés közben úgyis összekoppan), éles késsel kiszúrom, kivágom a közepét.
A kivágott húst megvágom apró kockákra, apróra vágott szegedi paprikát, főtt tojást, fokhagymát, petrezselyem zöldet, sót, borsot, teszek hozzá.
Egy kis lisztet elsúrolok tejföllel, felvert tojással és hozzáöntöm a töltelékhez. Jól összeforgatom és betöltöm a kivágott üregbe.
Kívülről fűszerezem, megkenem zsírral, szegedi paprikából vágott darabkát rögzítek hurkapálcikával a két végéhez, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék. Kis vizet öntök alá, alufóliával letakarom, fél órai sütés után leveszem a fóliát, többszöri locsolgatással szép pirosra sütöm.
Hidegen szeletelem.

Középen töltött tojás, recept Töltött tojás- nál. Itt szegedi paprikából vágott karikába van rakva a majonéz és arra ráültetve a tojás.
Olajbogyóval díszítve.

PÁSTÉTOMMAL TÖLTÖTT SAJT TEKERCS

Hozzávalók: 300 g sajt, 100 g vaj
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzátesszük a szobahőmérsékletlen tartott vajat, jól összedolgozzuk, olajos celofán papíron kinyújtjuk.
Egy májkrémet kikavarunk 100 g vajjal 1 reszelt főtt tojással 1 kiskanál mustárral, fűszerezzük, hozzáteszünk apróra vágott petrezselyem zöldet, jól kikavarjuk és rákenjük a kinyújtott sajtra. Apróra vágott ecetes paradicsompaprikát, uborkát szórunk rá.
Negyedekbe vágott főtt tojást rakunk egyik szélére és a celofán segítségével feltekerjük.
Másnapig hűtőbe tesszük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése