Hozzávalók:
Személyenként egy szelet ujjnyi vastagságúra vágott sertéskaraj
Vékonyra szeletelt bacon csík a tekercsek alá
10 dkg sajt
1 piros húsú kápia paprika
Só, őrölt bors, fűszerpaprika
8 db közepes krumpli
Vaj, zöld petrezselyem
A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, só, bors és fűszerpaprika keverékével megszórom, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelem, a kisebb darabkákra vágott paprikával összekeverem.
Minden karajszeletre egy jó evőkanállal raktam, és becsomagoltam.
A krumplit karikákra vágtam, a vajjal kikent tepsibe szépen sorba raktam,megszórtam sóval, majd ráraktam a hústekercseket, mindenik alá egy vékony szelet bacont téve.
200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percet sütöttem, amíg a tekercsek szép pirosra sülnek, akkor rászórom a tölteléktől megmaradt sajtot, és tovább sütöm, amíg a sajt megolvad.
Sütőből kivéve megszórom petrezselyem zölddel és tálalom.
Vegyes savanyúságot kínáltam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése