2014. február 15., szombat
Csirke,tejfölös mártásban,gombás rizzsel
Hozzávalók:
•Egy csirke húsos részei
•1 fej hagyma
•1 kaliforniai paprika, vagy 1 kanál sóban eltett, őrölt paprika
•Olaj vagy zsír
•Só, bors, zöld petrezselyem
•1-2 dl tejföl
1 kanál liszt
A megtisztított csirkét, fel daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, forró olajban üvegesre pirítjuk, télen egy kanál őrölt piros paprikát, nyáron, friss paprikát apró kockákra vágva teszünk a hagymához, és együtt is pároljuk, ha szükséges megszórjuk fűszerpaprikával, belerakjuk a csirke darabokat, megszórjuk, borssal, sóval, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor elkészült, egy kanál lisztet tejföllel elsúrolunk, hozzáadjuk a húshoz és besűrítjük vele. Bőven petrezselyem zöldet teszünk bele.
Gombás rizzsel, tálaljuk.
Gombás rizs
Hozzávalók:
•20 dkg rizs
•10-15 dkg gomba
•1 fej hagyma
•Olaj, só, bors, petrezselyem zöld
Az előfőzött gombát, apróra vágott hagymával, forró olajon átforgatjuk, rátesszük a megmosott rizst, 1-2 percig kevergetjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi félujjnyira ellepi.(Én megmérem a rizst és kétannyi vizet öntök hozzá: pl. 1 csésze rizs + 2 víz). Megsózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, egyszer-kétszer megkeverjük, hogy egyenletesen főjön. Amikor a rizsen a víz apadni kezd, és a rizsszemek kezdenek áttetszővé válni, a rizs tetejére vagdalt petrezselymet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése