2014. február 14., péntek

Paradicsompaprika (gogos) ecetben


PARADICSOMPAPRIKA (GOGOS) ECETBEN

Hozzávalók:
10 kg paradicsompaprika(gogos)
2 l ecet
1,60 kg cukor
8 evőkanál só
továbbá:só,szemes bors,babérlevél,mustármag.

A paprikákat megmossuk, megtisztítjuk a magházától, újra megmossuk majd szeletekre vágjuk.
Az ecetet a cukorral, sóval összefőzöm, a fövő lébe apránként beledobunk annyi paprikát amennyi a tetején kényelmesen elfér, hagyjuk egyet-kettőt fordulni benne, nem kell felforrnia csak kissé megabálódni az ecetben, épp amíg színt vált. Lyukas kanállal kiszedjük és az üvegekbe rakjuk, amibe tettünk, szemes borsot, babérlevelet, mustármagot, aki szereti tehet megmosott és leszikkasztott zeller zöldet, tormát. (Én nem tettem).
Amikor az összes paprika kifőtt,az ecetet ismét felforraljuk és a paprikákra öntjük. Késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére, lekötjük és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.


Hidegen így készítem: Paradicsompaprika hidegen, télire

6 megjegyzés:

  1. Szép napot kívánok !Megkérném,le tetszik írni,hogy a cukor mennyiség az evő kanál,vagy grammra van megadva ?

    VálaszTörlés
  2. Szeretném kipróbálni a receptet, az ecet 10% vagy más töménység? Nagyon szépen köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon finom, annyi vizet enged, hogy elég feltölteni, még marad is.

      Törlés
  3. Az ecet 10 vagy 20 % os?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A befőzési receptekben általában 10%-os ecetet használnak, adnak meg ( a 10 kg paprikához is bőven elég. Ha más töménységű ecetet használsz (én 20%-ost) , akkor számolj!

      Törlés