2014. február 3., hétfő

Erdélyi töltött káposzta





Hozzávalók:

1 kg darált hús, legjobb ha fele növendék (marha), fele zsírosabb disznó)
1 füstölt csülök,
1 nagy fej hagyma,
2 cikk fokhagyma,
20 dkg rizs,
só, bors, pirospaprika
2 közepes fej savanyú káposzta

Tejföl a tálaláshoz


A káposzta torzsáját kivágjuk, leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, vastag erezetét elvékonyítjuk. A többi káposztát leveleire szedjük, és összecsavarva vékony szálasra, vágjuk.

Elkészítjük a tölteléket:

A ledarált húshoz hozzátesszük a zsírban megpirított paprikás hagymát, rizst, fűszerezzük. A levelekre 1 kanál tölteléket teszünk, felcsavarjuk, a végeit bedugdossuk.
A fazék aljára tesszük a vágott káposztát rá a csülköt, körbe a töltelékeket.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a levelek jól megpuhulnak és a csülök is megfő.
Tejfölt kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése