Hozzávalók:
Személyenként
egy szelet karaj
Sajt, én daliát használtam
Fűszerek:
só, bors paprika
Panírhoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez:
zsír vagy olaj
A
karajszeleteket ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd éles késsel zsebet
vágunk.
Beleszúrjuk
a kés hegyét és szépen megnyitjuk a húst, nem egészen a széléig vágjuk.
Megszórjuk só, bors, paprika keverékével. Nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtból
teszünk egy evőkanállal, szépen eligazítjuk, hogy egyformán legyen mindenhol, a
belső széleket megkenjük felvert tojással és összenyomjuk, ha nem áll össze a
biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzzük. Nekem szépen összeragadt, nem
kellett fogpiszkálót használjak.
Lisztbe, tojásba
és zsemlemorzsába forgatjuk majd bő forró olajban szép aranysárgára megsütjük.
Bármilyen
köret illik hozzá én spirál krumplival és párolt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése