Az érett egészséges barackokat
megmossuk.
Forrásban levő vízbe dobjuk, hogy a
héja könnyen lejöjjön. Kicsit hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, kimagozzuk a
barack nagyságától függően félbe, négybe vagy szeletekre vágjuk, és egy
edényben előkészített hideg vízbe tesszük, amíg az üvegekbe rakjuk. Nem kell
citromsav vagy kénpor, az nélkül is szépen megtartja a színét, nem barnul meg.
Előkészített hét dl-es üvegekbe
szépen elrendezzük, hozzáadunk üvegenként két evőkanál cukrot, felöntjük, hideg
vízzel majd légmentesen lezárjuk.
Befőző automatába rakjuk és
kidunsztoljuk.
Befőző automata hiányában egy fazék
aljára egy konyharuhát teszünk, belerakjuk az üvegeket, az üvegek háromnegyedéig
felöntjük vízzel és szépen gyöngyözve körülbelül 90 fokon 30-35 percig dunsztoljuk. Kiszedjük az
üvegeket és hűtőtáskába rakjuk vagy száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése