2021. január 30., szombat

Borjú csorba

 


Hozzávalók:


40 dkg borjúlapocka vagy borjúlábszár

1 fej hagyma

3 sárgarépa

2 petrezselyem, fehérrépa

1 szelet zeller

1 borospohár zöldborsó

1 piros vastag húsú paprika

2 közepes pityóka

2 dl paradicsomlé

Lestyán vagy petrezselyemzöld

Só, bors, citromlé a savanyításhoz


A húst kicsontozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egyenlő kockákra megvágjuk.

Hideg vízbe főni tesszük. Amikor felfőtt, leszedjük, a habját majd lassú tűzön tovább főzzük.

Közben megtisztítjuk a leveszöldségeket, egyenlő kockákra megvágjuk.

A hagymát apróra vágjuk. A pityókát kockára vágjuk, majd hideg vízbe tesszük a felhasználásig.

Egy serpenyőben melegítsünk főző olajat, vagy zsírt és tegyük bele a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, kicsit megdinszteljük, így a zöldségek sokkal intenzívebb ízűek lesznek.

Amikor a hús majdnem puha (kóstoljuk) hozzátesszük a megdinsztelt zöldségeket, a pityókát, zöldborsót. Miután megfőttek a zöldségek, hozzáöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint sózzuk, borsot hintünk rá. Amikor mind megfőtt hozzátesszük az apróra megvágott lestyánt, zellerlevelet

 Ízlés szerint savanyíthatjuk korpaciberével, csorba ízesítővel (bors magic) delikát termék vagy citromlével.

Tejfölt kínálhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése