Hozzávalók:
40 dkg
borjúlapocka vagy borjúlábszár
1 fej hagyma
3 sárgarépa
2
petrezselyem, fehérrépa
1 szelet
zeller
1 borospohár
zöldborsó
1 piros vastag húsú
paprika
2 közepes
pityóka
2 dl
paradicsomlé
Lestyán vagy
petrezselyemzöld
Só, bors,
citromlé a savanyításhoz
A húst
kicsontozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egyenlő kockákra megvágjuk.
Hideg vízbe
főni tesszük. Amikor felfőtt, leszedjük, a habját majd lassú tűzön tovább
főzzük.
Közben
megtisztítjuk a leveszöldségeket, egyenlő kockákra megvágjuk.
A hagymát
apróra vágjuk. A pityókát kockára vágjuk, majd hideg vízbe tesszük a felhasználásig.
Egy serpenyőben melegítsünk főző olajat, vagy zsírt és tegyük bele a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, kicsit megdinszteljük, így a zöldségek sokkal intenzívebb ízűek lesznek.
Amikor a hús majdnem puha (kóstoljuk) hozzátesszük a megdinsztelt zöldségeket, a pityókát, zöldborsót. Miután megfőttek a zöldségek, hozzáöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint sózzuk, borsot hintünk rá. Amikor mind megfőtt hozzátesszük az apróra megvágott lestyánt, zellerlevelet
Ízlés szerint savanyíthatjuk korpaciberével, csorba ízesítővel (bors magic) delikát termék vagy citromlével.
Tejfölt
kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése