Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj (lehet csirke vagy pulykamell)
4 evőkanál liszt
2 tojás
4 nagyobb krumpli
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika.
5-7 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
Olaj a kisütéshez
A húst felszeleteljük, a szeleteket nem túl vékonyra
kiklopfoljuk, megszórjuk, só, bors paprika keverékével. Fokhagymatörőn átnyomunk 3 gerezd fokhagymát, kicsit megsózzuk, fehéredésig keverjük, hozzáadunk kevés forró vizet, épp hogy ellepje és 3 evőkanál olajat. Ezzel a fokhagymás keverékkel bekenjük a hősszeleteket, egymásra rakjuk és állni hagyjuk.
A krumplit nagy lyukú reszelőn, lereszeljük. Azért a nagy lyukún mert szebb, borzasabb lesz
a szelet.
Megsózzuk és hagyjuk állni, amíg levet ereszt, amikor levet
ereszt kissé kinyomkodjuk. megszórjuk borssal, hozzáadjuk a felvert tojásokat,
és a lisztet. Összekeverjük, olyan kell, legyen az állaga, mint a tócsni vagy lapcsánka.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába.
Forró bő olajban, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Amíg sül a hús a tejfölben elkeverünk 4 nagyobb gerezd
pépesített fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.
A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás
tejfölből, majd bőven szórjuk meg reszelt sajttal. Én megszórtam reszelt sajttal, a
fokhagymás tejfölt kis tálkába mellé tettem, nem mindenki bírja, szereti a
fokhagymát.
Krumplipürével tálaltam, de lehet más köret is. ízlés
szerint.
Megjegyzés: Rámelegíthetjük a sajtot, akkor a hússzeleteket tepsibe rakjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a sajtot és sütőbe tesszük, felső sütéssel, épp csak amíg a sajt megolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése