A paprikákat alaposan megmossuk, szárát levágjuk, csak egy kis csonkot hagyunk
rajta, majd előkészített tiszta üvegekbe rakjuk, amibe már tettünk, szemes
borsot, mustármagot, kapormag, 1 babérlevelet, ha van koriander mag, ha nincsen
el is maradhat.
Mivel ez a paprika
csemege, nem csípős, ezért minden üvegbe tettem egy jó csípős paprikát, így
enyhén csípős lesz az egész üveggel.
Elkészítjük a levet:
3 l víz
1 l. 9 %- os ecet
6 evőkanál cukor
4 evőkanál só
Natrium-benzoat
A vizet a cukorral,
sóval tartósítószerrel felforraljuk, hozzáöntjük az ecetet és forrón a
paprikákra öntjük, nem zárjuk le az üvegeket, hogy tudjuk pótolni a levet, amit
a paprikák magukba szívtak. Mikor már nem kell több levet tölteni, lezárjuk az
üvegeket.
Száraz dunsztba, jól
betakarva hagyjuk kihűlni.
A Na-benzoátot nem utólag kell a tetejére tenni, nem szalicil. Hozzá kell keverni felöntés előtt a léhez, hogy feloldódjon!
VálaszTörlésÍgy van!
TörlésDe legjobb ha nem tesz senki ezekből a rákkeltő tartósítószerekből
VálaszTörlésErős túlzás rákkeltőnek nevezni a nátrium benzoátot.
TörlésHánykiló paprika kell ehhez a léhez?
VálaszTörlésKedves Névtelen! Amennyi paprikád van, az alapján készíted a levet. Egy 7 dl-es üveghez 3 dl lére lesz szükséged, de berakod a paprikákat az üvegbe, feltöltöd vízzel, letöltöd és megtudod mennyi lére lesz szükséged.
TörlésHelyes, helyes !!! Így van ! (Hogy mennyi szőke van ezen a világon... !?: / Egy '60-as féfi Marosvásárhelyről)
Törlés