Hozzávalók:
1 kg paszuly
2 közepes sárgarépa
1 nagy fej hagyma
1 kaliforniai paprika
1 szál zeller zöld
Só ízlés szerint
A zöldpaszulyt megmossuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk.
A többi zöldséget is megvágjuk, ahogy szoktuk a levesbe
tenni.
Egy lábosba beletesszük a zöldpaszuly felét, rárakjuk a
felvágott zöldségeket, betakarjuk a zöldpaszuly másik felével, majd felöntjük
annyi vízzel, hogy ellepje. Én minden liter vízhez egy evőkanál sót teszek.
Lefedve nem egészen puhára megfőzzük, nem kell kevergetni. Hozzátesszük az
apróra megvágott zeller zöldet, most összekeverjük, hogy mindenhová jusson
zöldség és forrón üvegekbe szedjük, felöntjük a saját főző levével, késhegynyi
tartósítószert szórunk rá és ledugaszoljuk. Nagy edénybe raktam, felöntöttem
meleg vízzel és a forrástól számítva még tíz percet dunsztoltam, úgy forrón az
edényt letakartam és hagytam kihűlni. Akitől kaptam a receptet, nem szokott
tartósítószert tenni rá, új tetőt használ mindig és jól kidunsztolja. Én is két
üvegen megpróbáltam, többet nem mertem, mert 4 kg paszulyból készítettem és
sajnáltam volna, ha kárba megy. Majd elmondom, hogyan áll meg tartósítószer
nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése