2015. október 18., vasárnap

Grillezett hal



Mostanig készített halak közül legízletesebb és legjobban bevált a családban, a grillezett hal, ami a legjobb módszer a hal elkészítésére, ellentétben, az olajban sütéssel.
 Jelen esetben pisztráng került a grillsütőbe, amit előtte megtisztítunk, pikkelyeitől megszabadítjuk, és többször átmossuk.
Só, bors, fűszerpaprika keverékével, kívül- belül bedörzsöljük, pár helyen beirdaljuk (bevágjuk), és vékonyan bekenjük zsiradékkal, hogy ne ragadjon a bőre a grillsütőhöz. Hasüregébe pár cikk fokhagymát tehetünk.
Begyújtunk a grillsütő alá, mikor jól átforrósodott rátesszük a halsütő grillrácsot, amit megraktunk a befűszerezett halakkal. Körülbelül kétpercenként átfordítjuk, és addig sütjük, amíg a grill rácsvonalak megjelennek a hal két oldalán.

Saláta krumplival, zöldségekkel, fokhagymamártással tálaljuk.


2015. október 13., kedd

Paprikában sült tükörtojás



Hozzávalók:

Tojás
Zöld vagy pirospaprika
Fűszerek: só, bors, paprika
Zsiradék
Bacon szalonna
Paradicsom a tálaláshoz

A bacon szalonnát kevés zsiradékon megsütjük, kivesszük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékon enyhén megpirítjuk az egy cm-re vágott paprika szeleteket, átfordítjuk a másik oldalára, és mindenik paprikába beleütünk egy tojást. Fűszerezzük, só, bors, paprika keverékével, nem kell megfordítani a tojásokat, úgy jó, ha a sárgája enyhén folyós lesz, nem sütjük keményre.

Gyorsan elkészíthető reggeli.