Mostanig készített halak közül legízletesebb és legjobban bevált
a családban, a grillezett hal, ami a legjobb módszer a hal elkészítésére, ellentétben,
az olajban sütéssel.
Jelen esetben
pisztráng került a grillsütőbe, amit előtte megtisztítunk, pikkelyeitől megszabadítjuk,
és többször átmossuk.
Só, bors, fűszerpaprika keverékével, kívül- belül
bedörzsöljük, pár helyen beirdaljuk (bevágjuk), és vékonyan bekenjük zsiradékkal,
hogy ne ragadjon a bőre a grillsütőhöz. Hasüregébe pár cikk fokhagymát
tehetünk.
Begyújtunk a grillsütő alá, mikor jól átforrósodott
rátesszük a halsütő grillrácsot, amit megraktunk a befűszerezett halakkal.
Körülbelül kétpercenként átfordítjuk, és addig sütjük, amíg a grill rácsvonalak
megjelennek a hal két oldalán.
Saláta krumplival, zöldségekkel, fokhagymamártással
tálaljuk.