2014. augusztus 19., kedd

Karajszeletek,lecsós csirkemájjal



Hozzávalók:
Személyenként 1 szelet csontos fehér karaj
Szeletenként 1-1gerezd zúzott fokhagyma
Só, frissen őrölt bors, pirospaprika.
Olaj.

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, legalább fél órát hagyjuk állni.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, miután felforrósodott beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával meglocsoljuk.
Hasábburgonyával tálaljuk.

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 húsos zöldpaprika
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Olaj

Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, mindkét oldalát átsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, fokhagymát és a paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és együtt készre pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése