Hozzávalók:
1 kisebb sertéscsülök, kb 1,5 kg
10 dkg füstölt húsos szalonna
2 nagy fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
2-3 cikk fokhagyma
Zsír a bográcsot kikenni
Só, bors, pirospaprika, csipetnyi köménymag.
Az alaposan megtisztított, megmosott sertéscsülköt bőröstől
falatnyi darabokra vágjuk..
A bográcsot vékonyan kenjük ki zsírral, tegyük tűz fölé, a
felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, beletesszük a hagymát, kissé
megpároljuk, hozzátesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, mindent
nagyon apróra vágva. Meghintjük pirospaprikával, belekeverjük a csülökhúst, néhány
percig pirítjuk, aztán megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, az elfövő levet
pótolva, puhára pároljuk. Aki szereti 1 dl vörösbort is, önthet hozzá, nagyon
lényeges, hogy lassú tűz fölött főzzük, mert a célunk az, hogy a csülök alatt
sűrű mártás maradjon.
Tálalhatjuk krumplipürével, petrezselymes krumplival, de nagyon
finom friss kenyérrel, vegyes savanyúsággal.
Én a csontokat is szépen elfűrészelve, bele szoktam főzni,
nagyon szeretjük leszopogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése