2014. március 14., péntek

Töltött pizza




Hozzávalók:

500 g liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 tojás
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só

Töltelékhez:

20-20 dkg bacon szalonna és sonka
15 dkg reszelt sajt
1 nagy fő hagyma
2-3 evőkanál lecsó, nyáron paprika, paradicsom
Kevés olaj
Bors, só

A langyos vízben feloldom a cukrot, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással és sóval, végül beledolgozom az olajat. A tésztát jól kidolgozom, amíg szép sima lesz, olajjal lekenem a tetejét és langyos helyen duplájára, kelesztem. Ha a tészta duplájára kelt, lisztezett deszkán jól átgyúrom, két részre vágom, az egyik lapot kinyújtom, 30 cm átmérőjű kerek zsírozott formába teszem, rárakom a tölteléket, szépen eligazítom, ráreszelem a sajtot és befedem az előkészített másik lappal. Lehet csak simán is rátenni, de egy kis kreativitást belevinni, sokkal mutatósabb. Például a madárkákat a levágott szélekből készítettem, a gyerekek örömére. Felvert tojással lekenem, 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.

Amíg a tészta kel elkészítem a tölteléket. A bacon szalonnát kevés olajon kicsit kisütöm, hozzáteszem az apróra vágott hagymát, sonkát és a lecsót, kevés borssal, ha szükség sóval ízesítem, fedő alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Langyosra hűtve teszem a tésztára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése