2014. február 13., csütörtök

Piros arany paprika krém





Hozzávalók:

12 db piros paradicsompaprika
12 db piros paprika
6-8 db piros csípős paprika
6-8 fej hagyma
1 nagy fej zeller gumó vagy 2 kisebb
1 fél liter paradicsomlé
1 borospohár cukor
2 dl olaj
2 dl ecet
só, bors ízlés szerint, szalicil.

A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, jó sűrű pépesre megfőzzük. Bot mixerrel pépesítjük, jó krémes legyen, újra felfőzzük, ha szükség még tetszés szerint ízesítjük, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. Üvegekbe rakjuk, tetejére szalicilt teszünk, és száraz dunsztba tesszük.

Aki nem szereti a csípést ki is hagyhatja.

 


8 megjegyzés:

  1. "A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk..." pl. az ecetet, sót, cukrot. ��
    Nem derül ki, az elkészítés melyik fázisában keverjük össze a hozzávalókat, amit egy profi lehet, hogy tud, de neki nincs szüksége receptre; akinek meg szüksége van, az találgatja...
    Elég hányaveti módon van megírva, lapozok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zoltán ! :D a kezed járjon, ne agyalj ! csináld úgy ahogy le van írva, egyszerűen és nagyszerűen :) daráld le és főzd pépesre ",)) ne misztifikáld túl a dolgokat :) egyetlen jó tanács kizárólag neked :P a hagymával kezd (hámozás, darálás) és lehetőleg hagyd a közelbe a tálat mindaddig míg a többi hozzávalót ledaráltad :) az ecetet, sót, cukrot kétszer daráld le !!!! :D

      Törlés
  2. Zoltán!
    Az ecetet, sót, cukrot én nem szoktam darálni, de ha neked úgy tetszik, tedd azt! Mikor minden zöldséget ledaráltál, hozzáteszed a paradicsomlevet és a többi hozzávalót, lassú tűzön addig főzöd amíg jó pépes lesz.

    Én így kaptam a receptet, nem változtattam rajta, de ha valaki kérdez, szívesen válaszolok.

    VálaszTörlés
  3. A leirt receptbiztos finom, DE! nem piros arany, hanem paprika lekvár
    Óriási a különbség és ugye az íz is!
    Aki publikál, szánjon időt a pontosságra is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akarhogy mondod hogy mi az nagyon finom en mar reg csinalom !

      Törlés
  4. Minek a tartósító,ha sokáig fózöm? Nem elég a dunsztolás?

    VálaszTörlés
  5. az én receptemen ir egy szál tormát lereszelve, leforrázva és átpaszirozva. Azért kell egy kis tartósito mert bisztos ami bisztos.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik a recept, cukor ide vagy oda, én nem is teszek belem se tartósítőszert, pár napig biztos enem romlik meg a hűtőben, ha elfogy, jöhet az újabb adag frissen. Ki fogom próbálni, nagyon mutatós és biztos finom. Edit

    VálaszTörlés