2014. február 3., hétfő

Hidegtál,töltött csirkemell,töltött paprika



TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Hozzávalók :
3 szép csirkemell
4 csirkecomb
15 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
1 keményre főzött tojás fehérje
só,bors,szerecsendió.

A csirkemellet lebőrözzük és a húst nem túl vastag szeletekben leválasztjuk a csontról.Az ugyancsak lebőrözött és kicsontozott combokat a mellhúsból kiesett darabkákkal együtt ledaráljuk.Az apró kockákra vágott sárgarépát és zöldborsót sós vízben megfőzzük,leszűrjük,kihűtjük.
A darált húst összekeverjük a zöldségekkel,sóval,borssal,reszelt szerecsendióval ízesítjük. Darabocska  alufóliát a fényes oldalán bezsírozunk,kiterítjük rajta a mellhúsa szeleteket,szorosan egymás mellé.
Rárakjuk a vagdalékot,egy keményre főtt tojás fehérjét megvágva apró kockákra,egyenletesen elosztjuk rajta,szorosan felcsavarjuk és becsomagoljuk a fóliába.Lábasba tesszük és mindig egy kis vizet öntve alá puhára pároljuk.A lábasból kiemelve kihűtjük,majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.Tálalás előtt kibontjuk a fóliából és éles késsel felszeleteljük.

TÖLTÖTT PAPRIKA

Hozzávalók :
50 dkg tehén vagy juh túró
20 dkg vaj
2 sonkaszelet
zöldhagymaszár.

A túrót a vajjal jól kikavarjuk ,enyhén sózzuk borsozzuk,hozzátesszük az apróra megvágott sonkát,hagymaszárat és beletöltjük paprikákba.
Kicsit hűtőbe tesszük és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése