Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
2 kanál rizs
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A leveshez:
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyem
Maréknyi zöldborsó
1 kis darab karalábé
1 zöldpaprika
1 kis darab zeller
1 fej hagyma
só, bors, ételízesítő
1 szál lestyán
Bors magic, ízlés szerint (delikát termék a
leves savanyításához) vagy citromlé
A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd
feltöltjük vízzel, fűszerezzük, hozzátesszük a lestyánt és csendesen főzzük.
Közben a húst a rizzsel, tojással, apróra vágott fokhagymával, és a fűszerekkel
jól összegyúrjuk, olajos kézzel kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és
belerakjuk a fövő levesbe. Közben a képződő habot leszedjük.
Addig főzzük, amíg minden megfő, majd ízlés szerint savanyítjuk.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
Erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése