2014. február 24., hétfő

Erdélyi húsgombócleves







Hozzávalók:


A gombóchoz:


50 dkg darált hús

2 kanál rizs
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A leveshez:


3 közepes sárgarépa
1 petrezselyem
Maréknyi zöldborsó
1 kis darab karalábé
1 zöldpaprika

1 kis darab zeller
1 fej hagyma
só, bors, ételízesítő

1 szál lestyán

Bors magic, ízlés szerint (delikát termék a leves savanyításához) vagy citromlé

 



A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, hozzátesszük a lestyánt és csendesen főzzük.

Közben a húst a rizzsel, tojással, apróra vágott fokhagymával, és a fűszerekkel jól összegyúrjuk, olajos kézzel kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és belerakjuk a fövő levesbe. Közben a képződő habot leszedjük.

Addig főzzük, amíg minden megfő, majd ízlés szerint savanyítjuk.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
Erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése