2014. február 24., hétfő

Erdélyi gulyásleves



Hozzávalók:

50 dkg sertés hús
1 evőkanál zsír
2 db közepes murok (sárgarépa)
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 szelet zeller
1 db paprika
2 db nagyobb pityóka(krumpli)
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál gulyáskrém
Fűszerpaprika, só, bors
Zöld petrezselyem vagy zeller zöld

Elkészítés:

A sertéshúst egyforma kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát apróra megvágjuk. 
Egy lábasban a zsírt felforrósítjuk és a húst fehéredésig pirítjuk.
Miután a hús minden oldala megpirult, hozzáadjuk az apróra megvágott hagymát, jól átforgatjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük vízzel, lefedve csendesen főzzük.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket és kis kockákra vagy tetszés szerinti darabokra vágjuk,
Miután a hús majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a gulyáskrémet, zúzott fokhagymát, őrölt köményt, sózzuk borsozzuk és felöntjük vízzel. Közepes lángon addig főzzük amíg minden zöldség megpuhul.
1 tojásból csipetkét vagy nokedlit készítünk és belerakjuk a fővő levesbe, ha szükség még ízesítjük, majd készre főzzük.
Megszórjuk petrezselyem és zeller zölddel majd tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése