2014. február 18., kedd

Citromos borjúszelet


Hozzávalók:
(4 személyre)
7o dkg borjúcomb diója
15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldpaprika, pirospaprika, cukkini)
8 dkg vaj
6 dkg liszt
1 dl száraz fehérbor
1 dl húsleves (lehet leveskockából is)
2 kanál citromlé
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld
Só, bors.

Elkészítés:
A húst egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk és kiveregetjük. Sózzuk, lisztbe mártjuk és serpenyőben, a felhevített vajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd egy lábasba kiszedjük.
A vajra a maradék lisztet rászórjuk, a húslevessel felengedjük, csomómentesre elkeverjük és felforraljuk. Ráöntjük a hússzeletekre, ízesítjük sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal. Mérsékelt tűzön pároljuk a húst, amikor majdnem puha, hozzáadjuk az apróra darabolt zöldségeket, a bort és a citromlevet.
Amikor elkészült, egy tálon elrendezzük a szeleteket, tetejére tesszük a zöldséges mártást, meghintjük petrezselyemmel.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése