Hozzávalók:
(4 személyre)
7o dkg borjúcomb diója
15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldpaprika, pirospaprika, cukkini)
8 dkg vaj
6 dkg liszt
1 dl száraz fehérbor
1 dl húsleves (lehet leveskockából is)
2 kanál citromlé
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld
Só, bors.
Elkészítés:
A
húst egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk és kiveregetjük. Sózzuk,
lisztbe mártjuk és serpenyőben, a felhevített vajon szép pirosra sütjük
mindkét oldalát, majd egy lábasba kiszedjük.
A
vajra a maradék lisztet rászórjuk, a húslevessel felengedjük,
csomómentesre elkeverjük és felforraljuk. Ráöntjük a hússzeletekre,
ízesítjük sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal. Mérsékelt tűzön
pároljuk a húst, amikor majdnem puha, hozzáadjuk az apróra darabolt
zöldségeket, a bort és a citromlevet.
Amikor elkészült, egy tálon elrendezzük a szeleteket, tetejére tesszük a zöldséges mártást, meghintjük petrezselyemmel.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése