Hozzávalók:
50 dkg ledarált sertéshús
2 szelet fehér kenyér vagy zsemle
4 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
Só, bors, fűszerpaprika
Zsemlemorzsa a befogatáshoz
Zsiradék a kisütéshez
Elkészítés:
A kenyeret beáztatjuk.
A ledarált húst tálba tesszük, hozzátesszük a beáztatott és jól kicsavart
kenyeret, finoman összedolgozzuk majd hozzátesszük a tojást, a fokhagymatörőn
átnyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük só, bors pirospaprikával és jól
összedolgozzuk.
Vizes kézzel tetszés szerinti gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk majd
zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő zsiradékban kisütjük. Kezdésnél a zsiradékot
felforrósítjuk, úgy rakjuk bele a fasírtokat, hagyjuk, hogy egy kicsi kérget
kapjon majd lennebb vesszük a hőfokot, hogy a belső része is jól átsüljön.
Papir törlőre vagy szitára szedjük ki, hogy a zsír lecsöpögjön.
Én most krumplipürével és sült paprikával tálaltam, de
lehet bármilyen főzelék vagy krumpli kiegészítője.