2022. február 1., kedd

Fasírt hagyományosan

 


Hozzávalók:

50 dkg ledarált sertéshús

2 szelet fehér kenyér vagy zsemle

4 gerezd fokhagyma

1 egész tojás

Só, bors, fűszerpaprika

Zsemlemorzsa a befogatáshoz

Zsiradék a kisütéshez


Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk.

A ledarált húst tálba tesszük, hozzátesszük a beáztatott és jól kicsavart kenyeret, finoman összedolgozzuk majd hozzátesszük a tojást, a fokhagymatörőn átnyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük só, bors pirospaprikával és jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel tetszés szerinti  gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk majd zsemlemorzsába forgatjuk.



Bő zsiradékban kisütjük. Kezdésnél a zsiradékot felforrósítjuk, úgy rakjuk bele a fasírtokat, hagyjuk, hogy egy kicsi kérget kapjon majd lennebb vesszük a hőfokot, hogy a belső része is jól átsüljön. Papir törlőre vagy szitára szedjük ki, hogy a zsír lecsöpögjön.



Én most krumplipürével és sült paprikával tálaltam, de lehet bármilyen főzelék vagy krumpli kiegészítője.