2021. július 8., csütörtök

Gyors eper dzsem, dzsemfix-el


 

 

Hozzávalók

1,2 kg eperhez

25-30 dkg cukor (ha nem elég édes az eper a cukor mennyiségét lehet növelni)

1 csomag 2-1 dzsemfix

Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk. Mi szeretjük, hogy nagyobb darabkák legyenek a dzsemben, ezért megfelezem, a felét nagyobb lábosban bot mixerrel megpépesítem, a másik felét tetszés szerint darabokra vágom.



 Főni tesszük, és amikor felfőtt a keletkező habot leszedjük. Amikor az egész keletkező habot leszedtük, hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet, újra felfőzzük, és lassú tűzön fél óráig főzzük, majd az előkészített kimosott üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket és öt percig fejjel lefelé állítjuk. Nem kell dunsztolni, mehet a kamrába.