2017. január 17., kedd

Fokhagymás nyúlsült, sütőzacskóban sütve





Hozzávalók:

1 db.1,5 kg-os nyuszi húsos részei

6 nagyobb gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, bors, paprika keverék.

A fokhagymát áttörtem, egy kevés sóval pépesítettem és kevés étolajjal higítottam.

A felszeletelt nyúldarabkákat megszórtam, só, bors, fűszerpaprika keverékével, és mindeniket alaposan bekentem az olajos fokhagymás péppel. Tálba raktam és másnapig hűtőben érleltem.
Másnap sütőzacskóba raktam, zacskóstól tepsibe tettem, bekötöttem a zacskó száját, felül pár helyen megszurkáltam, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, kivágtam a zacskót meglocsoltam a saját levével, és visszatettem, amíg szép pirosra sült.

Leveles krumpli -val savanyúsággal tálaltam.

A leveles krumpli készítését a linkre kattintva olvashatod.