Személyenként két csirke szárnyat, két alsó csirke combot
számítunk.
Só, bors, fűszerpaprika
Kevés olaj
Körethez: 2-3 krumpli a nagyságától függően
Só, bors, olaj
A csirke szárnyakat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, majd
szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Megszórjuk só, bors, paprika keverékével, tálba rakjuk,
kevés olajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy
órát, majd átforrósított tárcsalapon, kevés olajon szép ropogósra megsütjük.
A krumplit tisztítás és mosás után, kör alakúra
felszeleteljük, én káposzta sarvalóval szeleteltem, hogy szép vékonyak
legyenek, könnyebben lehet feltekerni.
Miután felszeleteltük, a szeleteket rakjuk sorba, úgyhogy
egy kicsit fedjék egymást (mint az almarózsánál) egy ecset segítségével minden szeletet kenjünk
meg olajjal, szórjuk meg sóval, borssal, majd szorosan tekerjük fel. Olajozott
muffin formába rakjuk, 200 fokra előmelegített sütőben addig süssük amíg a rózsák szélei szépen pirosodnak.